Hallo wereld!

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Bewerk of verwijder het, start dan met schrijven!

Nou dan begin ik maar met schrijven, Maandag 27 maart 2023 Ik wist niet eens dat ik de mogelijkheid had om een en ander te bloggen. Vandaag een beetje vreemde dag, werd om 5:00 spontaan wakker en na mijn ochtendritueel stapte ik in de bus om naar mijn klant te rijden. Dus onderweg tik ik mijn navigatie in en kom er achter dat ik vandaag helemaal nog niet verwacht wordt. Mijn agenda gaf ook netjes aan dat ik morgen om 7:00 in Almere moet zijn om een keuken te slopen, het leidingwerk (water en afvoer via de kruipruimte verleggen) en elektra aan te passen (3 groepen trekken waarvan 1 kookgroep en de groepenkast vervangen). Morgen heb ik dus mijn handen vol, daarna mag ik de nieuwe keuken ook gaan installeren, 13 kasten dus dat is een mooie klus. De keuken, een Metod keuken met Veddinge witte fronten van IKEA in een U opstelling in opdracht van RIS-montage, ik heb er zin in. zelfs zo veel zin dat ik bijna een dag te vroeg bij mijn klant voor de deur stond haha. Nu heb ik mooi de kans om nog wat zaken aan te pakken waar ik tot nu toe te weinig tijd voor heb kunnen maken maar wat natuurlijk wel vreselijk belangrijk is. Offertes uitwerken, boekhouding bijwerken en de schuur een beetje opruimen… dus toch nog een lekker druk dagje. Heb ik in ieder geval tijd voor een kopje thee met een koekje en de telefoon die niet stil staat vandaag. Al 2 keer gebeld om een afzuigkap te plaatsen en elders twee ovens te installeren met wat stelwerk. Ik hoop maar dat mijn planning uitkomt op deze manier.

Dag 1 Keukendemontage in Almere

Dinsdag 28-03-2023 Vandaag dan toch op weg naar Almere, deze keuken hierboven heeft 33 jaar dienst gedaan en dat is best veel voor een keuken. Deze Siematic is wel aan vervanging toe. Dus om 7:00 bel ik aan bij de klant. Na kennismaking en een lekker kopje koffie de vloer netjes afgedekt en begonnen met de demontage van deze keuken. Eerst de bovenkastjes en de hoge kast, daarna de achterwanden en het kookgedeelte. Het werkblad aan de spoelzijde heb ik nog even in tact gelaten zodat de klant nog gebruik kan maken van de spoelbak, vaatwasser en dus niet helemaal onthand is. Daarna ben ik begonnen met de montage van de nieuwe IKEAkeuken, de metod kastjes worden afgemonteerd met Veddinge witte fronten, op de eerste dag controleer ik ook altijd of de keuken compleet geleverd is omdat de leverancier (IKEA) dan de mogelijkheid heeft om de missende artikelen na te leveren. De gedemonteerde keuken lever ik gescheiden in, circulair noemt men dat tegenwoordig. Milieuvriendelijk het afval gescheiden inleveren zodat dit weer als grondstoffen hergebruikt kan worden.